
LANSMANA DAVETLİSİNİZ!
Sakarya Üniversitesi Tıp ve Fen-Edebiyat fakültesi akademisyenlerinin buluş sahibi olduğu “Ultraviyole Işıkta Floresan Özellik Gösteren Bitkisel Boya” buluş başlıklı patentin ticarileşmesine yönelik lansmana davetlisiniz. Sanidez ilaç firması tarafından ticarileştirilen buluş “Sanitest” ürün etiketiyle tanıtılacak. Patent başvuru ve tescil süreçleri Adaptto Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen Sanitest, kimya üretiminde karışımda istenmeyen madde belirlemede, iç ve dış güvenlik için, kreşlerde, sağlık işletmelerinde, her türlü üretim tesisleri gibi birçok farklı amaç için genel olarak kullanılabilmek üzere geliştirilmiştir. Ayrıca Ultraviyole ışıkta floresan özellik gösteren bitkisel boya başlıklı patent Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da tescillenmiştir. Lansman, Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sakarya Teknokent Genel Müdürümüz Prof. Dr. Şakir Görmüş, Sanidez firması Genel Müdürü Yavuz Akbulut ve buluş sahipleri olan Prof. Dr. Oğuz Karabay, Prof. Dr. Mustafa Küçükislamoğlu, Prof. Dr. Mustafa Zengin, Prof. Dr. Mustafa Arslan ve Doç. Dr. Hayriye Genç’in katılımıyla 14 Kasım 2019 Perşembe günü Saat:13:00’te Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecektir.
LANSMAN PROGRAMI
13:00 – Kokteyl
13:30 – Protokol Konuşmaları
14:00 – Sanitest Lansmanı
15:00 – Kapanış
Yer: Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi
Tarih: 14 Kasım 2019 Perşembe, 13:00.
NEDEN SANİTEST ?
Enfeksiyonlar dünya üzerinde önemli bir morbidite ve mortalite nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Enfeksiyonların önlenmesinde önemli basamaklardan biri, çevresel temizliğin
sağlanarak kontaminasyon riskinin azaltılmasıdır. Temizlik alanında yapılan mühadaleler, ortamlarda hijyeninin iyileştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu
nedenle UV işaretleyici bitkisel boya, temizlik personelleri ve birim sorumlu personeline verilen eğitimin yüzey temizliğine etkisinin değerlendirilmesinde kullanılır.
- İleri düzeyi temizlik yapılmasına olanak sağlar.
- Kontrol edilebilir sanitasyonu mümkün kılar.
- Ölçülebilir sonuçlara ulaşmada etkin rol oynar.
- Efektif hijyen ortamının sağlanmasına katkıda bulanarak ortamdaki enfeksiyonlarını azaltır.
BAŞARI ANAHTARI
Yapılan araştırmada; toplamda 200 yüzey değerlendirildiğinde; eğitim öncesi habersiz yapılan incelemede temiz alanların oranının %46,5 olduğu, eğitim sonrası yapılan değerlendirmede ise bu oranın %71.5’e yükseldiği belirlendi. Birinci ve ikinci değerlendirme sonuçları ve değerlendirilecek alanlara ilişkin geri bildirim verilerek yapılan inceleme sonucunda ise temiz alanların oranının %94,5 olduğu saptandı.
NASIL KULLANILIR ?
Hijyen kontrolü için Sanitest ile işaretlenecek noktalar sanitasyon kontrol ekibi tarafından belirlendikten sonra işaretlemeler yapılır. Temizlik kontrolleri tüm kritik kontrol noktalarında uygulanır. Temizlik personeli temizliğini yaptıktan sonra kontrol personeli kritik kontrol noktalarına giderek UV ışık kaynağı ile kontrolünü sağlar , kontrol sonrasında florasan görüntü veren sanitest eğer ortamda halen duruyorsa temizlik personeli bu noktanın temizliğini yapmadığını gösterir . Bütün bu kontrollerin yapılması sonrasında patojenlerin yayılma riskini azaltarak insanlar üzerindeki olumsuz sonuçlarını giderebilirsiniz.